Dagmarka lat: 3

Lala, która chodzi

Pierwsze spotkanie: 05.08.2010

Spełnienie marzenia: 31.08.2010

Nie wydając własnych pieniędzy możesz pomóc spełnić to i inne marzenie uczestnictwem w serwisie Simgrosz

Poleć:

wykop.pl dodaj do Facebook dodaj do Twitter dodaj do Blip dodaj do NK
2010-09-28

Spełnienie marzenia

Data spotkania: 31.08.2010 (Przymiarki)

Wolontariusze Ania L., Ania K.

Tydzień 35

Godzina 18:15 spełnienie marzenia Dagmarki – Przymiarki.

Wtorek. To był bardzo miły, trzymający w napięciu  oraz pełen niespodzianek wtorek. Lubię takie dni. Sprawiają, że od samego rana chodzę z głową w chmurach i myślę tylko o tym by móc jak najszybciej zobaczyć ten bezcenny uśmiech marzyciela w chwili spełnienia jego marzenia . I tak też było dziś. Dagmarka jest prześliczną, rudowłosą z pięknym uśmiechem i czerwonymi kolczykami - trzyletnią Księżniczką. Niestety Mamie nie udało się utrzymać w tajemnicy faktu, że przyjedzie Pani, z którą ostatnio wymalowała prawie pół dywanu farbkami i Księżniczka już od rana Nas wypatrywała. Gdy z Anią przekroczyłyśmy próg domu - Księżniczka nie potrafiła sobie znaleźć miejsca. Krzątała się w różowo-niebieskiej obszytej falbanami spódniczce i już wcale nie czuła się nieswojo - jak za pierwszym razem. Była chętna do rozmowy, szczerze się uśmiechała, była radosna, Kochana i była prze-szczęśliwa. W towarzystwie swoich braciszków rozwiązywała kokardę, rozrywała papier i zaglądała do kartonu by po chwili móc wydobyć z niego upragniona lalę Agatkę. Przez wspólnie spędzone chwile miałam wrażenie, że czas stanął w miejscu, a radość Księżniczki była dla mnie odpowiedzią na pytanie – czy wszystko jest tak jak powinno być… .

Sponsorowi … dziękuję za okazane serce.

Spełnienie marzenia Fundacja Mam MarzenieSpełnienie marzenia Fundacja Mam MarzenieSpełnienie marzenia Fundacja Mam MarzenieSpełnienie marzenia Fundacja Mam MarzenieSpełnienie marzenia Fundacja Mam MarzenieSpełnienie marzenia Fundacja Mam MarzenieSpełnienie marzenia Fundacja Mam Marzenie
2010-08-05

Pierwsze spotkanie

Data spotkania: 05.08.2010 (Przymiarki)

Wolontariusze Iza, Aneta, Ania K. i Karolina (obserwator)

W czwartek 5-go sierpnia, wraz z Anną, Izą i Anetą pojechałyśmy w okolice Świdwina w odwiedziny do Dagmarki. Na samym początku naszego przyjazdu dziewczynka była dość nieśmiała i niezbyt chętna do rozmowy.
Gdy rozdałyśmy lodołamacze - dla Dagmary lalkę, a dla jej 9- letniego brata - model motocykla, chłopczyk od razu zabrał się do rozpakowania prezentu i do zabawy. Dziewczynka przekonała się do nas dopiero, gdy wyciągnęłyśmy farby do malowania palcami i zaczęłyśmy wspólną zabawę. Czas mijał bardzo szybko i przyjemnie. Wspólnymi siłami wyszło kilka naprawdę dobrych malunków, na miarę możliwości znanych malarzy;)
Ania zaczęła rozmowę z Dagmarą na temat jej marzenia. Okazało się, że jej miłość do lalek jest ogromna. Marzeniem dziewczynki jest lalka, która "ma łazić, sikać, mieć włosy i wózek".
Po naszej wspólnej zabawie, Iza zabrała się do sprzątania. Ze szmatką w ręku czyściła dywan, a reszta jej wiernie dopingowała;)
W końcu nadszedł czas powrotu do Szczecina. Podróż minęła szybko i w bardzo miłej atmosferze. Teraz pozostaje nam tylko spełnienie marzenia Dagmarki. Zabieramy się więc do pracy, aby dziewczynka jak najszybciej mogła otrzymać wymarzoną lalę.

Pierwsze spotkanie Fundacja Mam MarzeniePierwsze spotkanie Fundacja Mam MarzeniePierwsze spotkanie Fundacja Mam MarzeniePierwsze spotkanie Fundacja Mam MarzeniePierwsze spotkanie Fundacja Mam MarzeniePierwsze spotkanie Fundacja Mam MarzeniePierwsze spotkanie Fundacja Mam Marzenie

Aktualności » Szczecin

Szczecin 3 ODM

Poczekalnia

Szczecin

Spełnione marzenia 2011

Wszystkiedostaćbyćspotkaćzobaczyć

Spełnione marzenia 2010

Spełnione marzenia 2009

Spełnione marzenia 2008