Aktualności
Odbierając sms-owe reklamy spełniasz marzenia dzieci.
Adopcja marzeń, darowizny indywidualne, akcja "Zamień kwiaty na marzenia", odpisy 1% podatku, zbiórki, koncerty, aukcje do tych sposobów pozyskania środków na spełnienie marzeń ciężko chorych dzieci od 3 grudnia dołączyła akcja "Simgrosz-Pomagam".
Każdy posiadacz telefonu komórkowego może odbierając sms-owe reklamy przekazać miesięcznie 2 zł na rzecz Fundacji Mam Marzenie. Wystarczy zarejestrować się na portalu Simgrosz-Pomagam. Użytkownik portalu otrzymuje na swój telefon komórkowy 20 sms-ów miesięcznie, dzięki nim Fundacja uzyskuje 2 zł na realizację dziecięcych marzeń.
Simgrosz to innowacyjna usługa marketingowa. Użytkownicy Simgrosza rejestrując swój numer telefonu komórkowego uzyskują możliwość otrzymywania wiadomości SMS i MMS z promocyjnymi ofertami handlowymi oraz informacjami o ciekawych regionalnych i ogólnokrajowych wydarzeniach zgodnych z ich zainteresowaniami. Za każdą odebraną wiadomość Użytkownik otrzymuje od 2 do 10 groszy. Na portalu może zarejestrować się każdy kto ukończył 13 rok życia i posiada aktywną kartę SIM działającą w ramach polskich operatorów telefonii komórkowej.
"Użytkownicy portalu mogą przekazać swój zysk z reklam na rzecz Fundacji Mam Marzenie. Każdy grosz przybliża nas do spełnienia kolejnego dziecięcego marzenia. Marzenia naszych podopiecznych są różne, czasem jest to lalka szmacianka, laptop czy wyjazd na grób Papieża Jana Pawła II. Nasi wolontariusze bardzo się starają, aby wygrać z czasem i jak najszybciej zebrać środki na realizacje marzeń. Ta akcja pozwoli nam spełnić ich jeszcze więcej" - mówi Karolina Adamska Wiceprezes Fundacji Mam Marzenie.
Fundacja Mam Marzenie powstała w 2003 roku, by spełniać marzenia dzieci od 3 do 18 roku życia, cierpiące na choroby zagrażające życiu. Opiera się w swojej działalności jedynie na pracy wolontariuszy, żadna z osób reprezentujących FMM nie otrzymuje wynagrodzenia za swoją działalność. Do tej pory udało się spełnić 3604 dziecięce marzenia, kolejnych 412 podopieczny oczekuje na realizacje marzenia. FMM posiada status organizacji pożytku publicznego.